36-godišnjak u Daruvaru narušavao javni red i mir te prijetio policijskom službeniku

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija - grb.jpg

Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru te kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru

Foto: ilustracija

U srijedu 4. siječnja oko 20.30 sati u Daruvaru, na Trgu kralja Tomislava, u automat klubu 36-godišnjak je u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir tako što je udarao po aparatima, prolijevao pivo te vikao na 33-godišnju djelatnicu. Zatim je oko 21 sat vrijeđao i omalovažavao policijske službenike koji su prema njemu postupali, a budući da se oglušio na njihove naredbe, nad njim su uporabljena sredstva prisile.
 
36-godišnjak je priveden u prostorije policije gdje je izrekao prijetnju jednom policijskom službeniku zbog čega je uhićen. Nakon uhićenja pokušao je pobjeći iz prostorija policije, zbog čega su poradi sprječavanja bijega opet nad njim uporabljena sredstva prisile. Potom je smješten u posebne prostorije policije.

Protiv 36-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja iz članka 13. i 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Zbog počinjenog kaznenog djela „Prijetnja“ iz članka 139. stavka 3. Kaznenog zakona  slijedi kriminalističko istraživanje, a po dovršetku istraživanja protiv njega bit će podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon