Kriminalitet u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/auto policija.jpg

U vezi svih prijavljenih kaznenih djela slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja

Foto: ilustracija
 

Šumska krađa 

U srijedu 4. siječnja u Policijskoj postaji Garešnica, 54-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Krađa“ iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
U prijavi je naveo da je nepoznati počinitelj od 15. studenog do 28. prosinca 2022. godine  u Ciglenici kod Garešnice, u šumi vlasništvo njegove majke, posjekao i ukrao 24 stabla graba i dva stabla hrasta.
 
Nastalu štetu cijeni na više stotina eura.
 

Krađa novca iz obiteljske kuće u Velikoj Pisanici 

U srijedu 4. siječnja u Policijskoj postaji Bjelovar, 63-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Krađa“ iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona.          
 
U prijavi je naveo da je nepoznati počinitelj od 10. studenog do 10. prosinca 2022. godine u Velikoj Pisanici iz obiteljske kuće njegovoj majci ukrao nekoliko tisuća eura.
 

U Čazmi razbijeno staklo na sporednim ulaznim vratima stambene zgrade 

U utorak 3. siječnja u poslijepodnevnim satima u Čazmi, u Ulici Milana Novačića, nepoznati je počinitelj na sporednim ulaznim vratima stambene zgrade razbio staklo.
 
Predstavnik stanara nastalu štetu cijeni na nekoliko stotina eura te je upoznat o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona.  

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon