U sklopu 46. Međunarodnog atletskog supermaratona „Od kaptola do kaptola“ za najmlađe je organiziran prometni poligon

  • Slika /PU_BB/Razno/Prometni poligon Čazma 2023/IMG_1112.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska postaja Čazma je u suradnji s Dječjim vrtićima „Pčelica“ Čazma i „Ivančica“ Ivanska te uz podršku Autoškole „VAMA“ iz Čazme organizirala prometni poligon na kojem je sudjelovalo i koji je uspješno savladalo 50-ak dječice

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Danas,  26. ožujka u sklopu 46. Međunarodnog atletskog supermaratona „Od kaptola do kaptola“ u središtu Čazme za najmlađe je organiziran prometni poligon koji je organizirala Policijska postaja Čazma u suradnji s Dječjim vrtićima „Pčelica“ Čazma i „Ivančica“ Ivanska te uz podršku Autoškole „VAMA“ iz Čazme.

Prometni poligon se sastojao od nekoliko segmenata koji su ovi mališani u svojim vrtićima uvježbali i na dan natjecanja pokazali svojim roditeljima i svim prisutnima. Uspješno su savladali vožnju biciklima između čunjeva, zaustavljanje ispred prometnog znaka „STOP“, ubacivanje loptica kroz obruč i semafor. Sve to su odrađivali uz „budno oko“ policije koja je kao i uvijek pomagala dječici.

Ono o čemu se jako vodilo računa je sigurnost prije svega, stoga su svi sudionici znali da na glavi moraju imati kacige jer kaciga glavu čuva! A uz sigurnost, važno je razvijati prometnu kulturu od najranije dobi, stoga je ovaj prometni poligon i napravljen da se djeca upoznaju s prometnim pravilima i propisima od samih početaka, te da spoznaju da su im policijski službenici prijatelji i pomagači! Prometni poligon je uspješno savladalo 50-ak dječice.

Nakon uspješno savladanog poligona sva dječica su dobili zaslužene medalje, svoje prve vozačke dozvole, poklone i majice, a ono najvažnije usvojena nova znanja i vještine.

Nadomak poligona policijski službenici za prevenciju naše policijske uprave su bili na usluzi građanima Čazme i posjetiteljima ogovarajući na sva pitanja i savjetujući ih o svim preventivnim projektima koje ova policijska uprava provodi na području naše županije kao i za sve drugo. Policijski službenici su savjetovanjem i podjelom edukativnih materijala educirali i senzibilizirali građane na teme iz područja rada policije s naglaskom na prevenciju imovinskih delikata, prevenciju obiteljskog i vršnjačkog nasilja, prevenciju stradavanja u prometu i dragovoljnu predaju oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava. Najmlađi su se najviše oduševili plavim „policijskim“ balonima, promidžbenim brošurama o prometu te bombonima.

Kampanja „Postani policajac/policajka“ je i na ovoj manifestaciji predstavljena prisutnima, a srednjoškolci će ubrzo upravo u Čazmi moći pokušati proći poligon kakav ih očekuje na prijemnom testiranju za upis u jedan od programa kampanje.

I ovog puta su policijskoj upravi na usluzi i svesrdnoj pomoći bile Rodine savjetnice Italina i Nina koje su se vrlo rado odazvale na naš poziv. U Čazmi su nedjeljno prijepodne provele besplatno pregledavajući dječje sigurnosne sjedalice – autosjedalice i roditelje savjetovale na što sve moraju obratiti pozornost i kako je važno pravilno koristiti ih u vozilima. Da bi sigurnosna sjedalica pružila djetetu najveću zaštitu, ona mora biti pravilno postavljena, dijete u njoj mora biti pravilno vezano i sjedalica mora odgovarati djetetu. Pravilno je postavljena ona sjedalica koja je postavljena i pričvršćena u skladu s uputama proizvođača.

Hvala Italini i Nini te volontrskoj Udruzi Roda što su nas podržali u našoj inicijativi i nastojanjima da u svim našim gradovima nepropisan prijevoz djece postane društveno neprihvatljiv jer su djeca zaista naše najveće vrijednosti i mi kao roditelji smo ih dužni zaštititi prilikom prijevoza.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica