Policijski službenik Hrvoje Grgić četvrti istrčao najzahtjevniju cestovnu utrku - supermaraton

  • Slika /PU_BB/Razno/Hrvoje Grgić/IMG_1148.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dragi Hrvoje hvala ti što nas činiš ponosnima i što si dio policije koju na ovaj način, kroz sport itekako ponosno promoviraš!

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Ove nedjelje, 26. ožujka, održan je 46. Međunarodni supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“ odnosno utrka od zagrebačkog do čazmanskog kaptola koja je ujedno i najduža cestovna atletska utrka u Hrvatskoj duga 61km i 350m te je među najstarijim sportskim manifestacijama u državi. Jedna je od najzahtjevnijih atletskih utrka u Hrvatskoj i jedina koja ima start u glavnom gradu Hrvatske, a cilj u našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u gradu Čazmi. Ova utrka spaja dva kaptola, zagrebački i čazmanski, ona spaja dva stara grada, Zagreb i Čazmu i iznimno je važan za promociju zdravog života i sporta. Ovaj supermaraton ima dugu tradiciju, trči se od 1976. godine. Jedne se godine ova utrka nije održala zbog neposredne ratne opasnosti te 2020. i 2021. godine zbog pandemije korona virusa. U najvišem je rangu natjecanja po Hrvatskom atletskom savezu.

Policijski službenik bjelovarske Interventne jedinice policije Hrvoje Grgić je policijski službenik koji je i ove godine istrčao ovu dugu, zahtjevnu i mukotrpnu disciplinu u odličnom vremenu. Ciljnu liniju je prošao nakon neprekidnog 4 sata 43 minuta i 34 sekunde trčanja što je i njegov osobni rekord! Hrvoje se na nagovor kolega koji su također zaljubljenici u trčanje, prijavio na ovu utrku i kao skromno kaže istrčao ju u boljem vremenu nego prošle 2022. godine kada je ciljnu liniju prešao 6 minuta kasnije u odnosu na ovogodišnje vrijeme. Skromno i samozatajno rekavši da je ove godine vrijeme bilo nešto povoljnije te da je bilo lakše za istrčati.   

Na cilju su ga dočekali i njegovi kolege također policijski službenici koji su mu bili velika podrška tijekom cijele utrke ali i u pripremama za tako veliki, značajan i hvalevrijedan pothvat. Na cilju su mu čestitali i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić te gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.  

Naš Hrvoje postiže iznimne rezultate na "duge staze", a kako i sam kaže trčanje ga ispunjava, to mu je svojevrstan ispušni ventil kojim "čisti" glavu od stresa. Godišnje promjeni minimalno četiri pari tenisica, a mjesečno pretrči u nekom prosjeku oko 400 kilometara. Kada se priprema za ovakve utrke bude to i puno, puno više govori Hrvoje s osmjehom na licu i uvijek dobro raspoložen. S 28 godina staža u policiji Hrvoje kaže da se opet rodi bio bi policajac jer ga ovaj posao ispunjava, a Policijsku ademiju je završio 1994. godine. Od tada je policijski službenik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske prvo u Specijalnoj jedinici policije "Omege", a potom u Interventnoj jedinici policije u kojoj je i sada.      

Kolege za Hrvoja imaju samo riječi hvale i poštovanja, a ovaj samozatajan, skroman i nadasve iznimno požrtvovan policijski službenik nevoljko priča o svojim iznimnim uspjesima, a ako i priča to je onda tek tako kao da je to nešto usputno. 

Dragi Hrvoje hvala ti što nas činiš ponosnima i što si dio policije koju na ovaj način, kroz sport itekako ponosno promoviraš!  

Pisane vijesti | Društvo i zajednica