U pretrazi pronađene bombe, oružje i streljivo

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis - 4456156.jpg
Foto: ilustracija

U četvrtak, 28. ožujka, u Bjelovaru, temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga obiteljske kuće u vlasništvu 78-godišnjaka i njegove supruge te osobnog automobila.

Prije pretrage 78-godišnjak je policijskim službenicima izručio dvije ručne bombe koje je imao nezakonito, a dok je pretragom pronađen pištolj kalibra 9 mm, uz koji se nalazilo i 15 komada streljiva kalibra 9 mm.
Od 78-godišnjaka su oduzete ručne bombe, pištolj i streljivo, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru dok zbog posjedovanja ručnih bombi slijede daljnji izvidi i podnošenje prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Pretragom kuće je pronađena i zračna puška za koju je utvrđeno da je vlasništvo 56-godišnjeg člana obitelji, a koji ju nije prijavio nadležnom tijelu u roku od 8 dana od dana nabavljanja. Od 56-godišnjeg muškarca je oduzeta zračna puška, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon