Neki od značajnijih prekršaja u cestovnom prometu

Slika /PU_BB/slike vijesti/Alkohol.jpg
Foto: ilustracija

U subotu, 30. ožujka u 19.16 sati, u Doljanima, u Ulici hrvatskih branitelja, policijski službenici su u kontroli prometa zatekli 21-godišnjeg hrvatskog državljanina s trajnom adresom u inozemstvu, koji je upravljao osobnim automobilom njemačkih nacionalnih registarskih oznaka. Njegovim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,59 g/kg.
Budući da je postojala opasnost da će 21-godišnjak nastaviti upravljati vozilom, on je priveden je u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega slijedi optužni prijedloga.
 
Istog dana, u 19.20 sati, također u kontroli prometa, u Garešnici, u Ulici Matije Gupca, zaustavljen je osobni automobil virovitičkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 31-godišnji muškarac. Kontrolom alkoholiziranosti utvrđeno je da upravlja pod utjecajem alkohola od 1,9 g/kg u organizmu.
Budući da je i za njega postojala opasnost od daljnjeg činjenja prekršaja i on je priveden u službene prostorije policije gdje mu je naredbom o smještaju određen smještaj u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
I protiv 31-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila