Prometne nesreće tijekom blagdanskog vikenda

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/Policija rotacija noću.jpg
Foto: ilustracija

Od petka, 29. ožujka, do utorka, 2. travnja, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirano je deset prometnih nesreća. Četiri nesreće dogodile su se na bjelovarskom i daruvarskom području, dok je na garešničkom i grubišnopoljskom području evidentirana jedna nesreća. U dvije nesreće na bjelovarskom području bilo je ozlijeđenih osoba.

U petak, 29. ožujka, oko 0,10 sati, u Bjelovaru 20-godišnjak pod utjecajem alkohola upravljao je osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, Slavonskom cestom i dolaskom do pješačkog prijelaza prije raskrižja s Novoseljanskom ulicom nije se zaustavio na crveno svjetlo na semaforu već je ušao u raskrižje i prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio osobnog automobila, bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 19-godišnjakinja koja je ušla u raskrižje iz Novoseljanske ulice i nije postupila po znaku STOP. U nesreći su lake tjelesne ozljede zadobili 20-godišnjak i 19-godišnjakinja. Protiv oboje vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, 29. ožujka, oko 10,40 sati, u Šandrovcu, 19-godišnjak je upravljao osobnim automobilom  bjelovarskih registarskih oznaka Ulicom Doljani i zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika izgubio je nadzor nad vozilom i zahvatio bankinu uslijed čega je došlo do zanošenja i rotiranja vozila koje je prešlo u suprotni prometni trak i prednjim dijelom udarilo u osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak. U nesreći je nastala materijalna šteta na oba vozila i 19-godišnji vozač je lako tjelesno ozlijeđen. Protiv 19-godišnjaka slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.             
 

Pisane vijesti | Promet i vozila