U Češkoj osnovnoj školi Josipa Ružičke Končanica predstavljeno zanimanje policajac/policajka

  • Slika /PU_BB/Preventivne akcije/Češka osnovna škola/20221018_083505.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Da je policijsko zanimanje iznimno zahtjevno, odgovorno ali i plemenito danas su saznala djeca Češke osnovne škole Josipa Ružičke Končanica, njih 80-ak!

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Na inicijativu Češke osnovne škole Josipa Ružičke Končanica, danas, 18. listopada, učenicima je predstavljeno zanimanje policajac/policajka.
U sklopu razredne nastave škola je osmislila današnje predavanje da se učenici upoznaju sa svim hitnim službama koje su objedinjene pozivom na broj Centra 112.
Policija, vatrogasci, hitna pomoć i Hrvatska gorska služba spašavanja su bile u fokusu osnovnoškolaca od petih do osmih razreda. 

Na poziv škole odazvala se nadležna Policijska postaja Daruvar, a predavanje im je održao načelnik policijske postaje Dalibor Čajsa i vođa sektora Dalibor Lončar. Njima se pridružila i jučer tek došla policijska službenica Patricia.
Kako postati policajac/policajka, koji su izazovi tog zanimanja, o kome sve policija brine i zašto kažnjava samo su neka od pitanja na koja su policijski službenici odgovarali i pokušali pojasniti malim radoznalim glavicama.
Uz vozilo za očevide i dio opreme koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu na slikovit i nadasve zanimljiv pristup djeci je pojašnjeno koliko je policija iznimno značajna za društvo i zajednicu u kojoj žive.
Više razrede je zanimalo kako postati policajac/policajka, koju školu moraju završiti te jeli teško proći poligon koji je jedan od preduvjeta za policijsku školu, dok je niže razrede zanimalo na koji način i kako policijski službenici "hvataju lopove" odnosno počinitelje kaznenih djela. Ali svima je bila zanimljiva oprema i naoružanje koju policijski službenici koriste.   

Da je ovo iznimno zahtjevno, odgovorno ali i plemenito zanimanje danas su saznala djeca Češke osnovne škole Josipa Ružičke Končanica, njih 80-ak!

Zahvaljujemo ravnatelju škole koji je prepoznao značaj i dobrobiti da djeca znaju sve o hitnim službama koje su prije svega na usluzi svih građana i pozvao Policijsku postaju Daruvar čije se policijski službenici na takve edukacije uvijek rado odazovu.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica