Kriminalitet u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija - grb.jpg
Foto: Ilustracija

U Kapeli provaljeno u kuću u kojoj nitko ne stanuje
 
U periodu od 6. do 16. listopada u Kapeli, u Bilogorskoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u kuću vlasništvo 89-godišnjakinje, a u kojoj nitko ne stanuje te iz kuće ukrao televizor, prijemnik, bocu alkoholnog pića i trimer.
 
Nastala šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.
 
Teška krađa na području Grubišnog Polja
 
U ponedjeljak 17. listopada u Policijskoj postaji Grubišno Polje, 27-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Teška krađa“ iz članka 229. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
U prijavi je naveo da je u četvrtak 13. listopada u Grubišnom polju, u Kolodvorskoj ulici izgubio novčanik u kojem su mu se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i nekoliko tisuća kuna. U subotu 22. listopada je putem mobilnog bankarstva provjeravao stanje tekućeg računa te je utvrdio da mu je netko u međuvremenu s njegovog računa napravio dvije novčane transakcije.
 
U vezi događaja slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.
 
U Trnovitičkom Popovcu 61-godišnjak prijetio 42-godišnjaku
 
U ponedjeljak 17. listopada oko 16 sati u Trnovitičkom Popovcu, 61-godišnjak je prijetio 42-godišnjaku, a ta prijetnja je kod 42-godišnjaka izazvala strah i nesigurnost.
 
42-godišnjak je upoznat o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Prijetnja“ iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona.  

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon