Teži prometni prekršaji u protekla 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-stop (2).jpg
Foto: Ilustracija

56-godišnjak zatečen u Kapeli da bez položenog vozačkog ispita upravlja vozilom pod znatnim utjecajem alkohola
  
U petak 28. listopada oko 22.50 sati u Kapeli, u Bilogorskoj ulici, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 56-godišnjaka da upravlja kombi vozilom bjelovarskih registracijskih prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita pod utjecajem alkohola od 2,75 g./kg. 
 
Protiv 56-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja iz članka 216. stavka 3. i članka 199. stavka 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
32-godišnjak upravljao neregistriranim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta
 
U nedjelju 30. studenog oko 9.50 sati u Velikoj Trnovitici, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 32-godišnjaka da upravlja kombi vozilom kutinskih registracijskih oznaka.  Nadalje je utvrđeno da upravlja s vozilom kojem je registracija istekla te za vrijeme dok mu je rješenjem Policijske postaje Kutina vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.
 
32-godišnjak je uhićen i priveden u prostorije policije. Zatim je uz optužni prijedlog priveden na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje u Zatvoru u Bjelovaru u trajanju od 15 dana.

Pisane vijesti | Promet i vozila