30-godišnjak vrijeđao i omalovažavao policijske službenike u Čazmi

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg
Foto: Ilustracija

U petak 28. listopada oko 15 sati, policijski su službenici postupali po dojavi da jedna osoba radi probleme u kafiću na autobusnom kolodvoru u Čazmi.
 
Dolaskom na mjesto događaja, na autobusnom kolodvoru zatečena je mlađa muška osoba u alkoholiziranom stanju s ozljedama na glavi iz kojih mu je tekla krv. S ciljem utvrđivanja okolnosti događaja i nastanka ozljeda, policijski službenici su ga zatražili osobnu iskaznicu. On je odbio dati osobnu iskaznicu na uvid te je nakon toga počeo policijske službenike vrijeđati pogrdnim riječima. Zatim je počeo bježati s mjesta događaja. Policijski službenici su ga sustigli te nad njim uporabili sredstva prisile.
 
On je priveden u prostorije policije gdje je utvrđeno da se radi o 30-godišnjaku s područja Ivanić Grada. 30-godišnjak je uhićen, a zbog njegovih ozljeda u prostorije policije je pozvana hitna medicinska pomoć koja mu je pružila liječničku pomoć. Nakon toga je smješten u posebne prostorije policije.
 
Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 30-godišnjak zadobio tjelesne ozljede zbog više padova na leđa i prsa, na beton uslijed alkoholiziranosti.  
 
Protiv 30-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon