Prometna nesreća s materijalnom štetom u Hercegovcu

Slika /PU_BB/slike vijesti/Prometna nesreća Hercegovac.JPG
Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

U nedjelju 30. listopada oko 23 sata, 21-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Opel daruvarskih registracijskih oznaka kroz nenaseljeni dio mjesta Velika Trnovitica u pravcu Hercegovca.
 
Dolaskom do raskrižja u mjestu Hercegovac, uslijed neprilagođene brzine vozila, a koju nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti te atmosferskim prilikama, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika, pri čemu je vozilom udario u obiteljsku kuću na kućnom broju 208 u Moslavačkoj ulici. Tu se je vozilo zaustavilo te je na njemu nastala materijalna šteta. Ozlijeđenih osoba nije bilo.
 
21-godišnjak je alkotestiran, reakcija na alkohol je izostala.
 
Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Garešnice te djelatnici poduzeća „Komunalac d.o.o.“ Garešnica, poradi sanacije oštećenja plinske instalacije na obiteljskoj kući na kućnom broju 208, a koje je nastalo uslijed prometne nesreće.
 
21-godišnjaku je zbog počinjenog prekršaja iz članka 51. stavka 5. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izdana obavijest/izvješće o počinjenom prekršaju.

Pisane vijesti | Promet i vozila