Teži prometni prekršaji u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/Promet/Prometna policija - kontrola.jpg

67-godišnjak u Daruvaru zatečen da upravlja vozilom pod znatnim utjecajem alkohola

Foto: ilustracija
 

67-godišnjak u Daruvaru zatečen da upravlja vozilom pod znatnim utjecajem alkohola 

U srijedu 25. siječnja u 9.40 sati u Daruvaru, u Ulici samostanski prilaz, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 67-godišnjaka da upravlja osobnim automobilom daruvarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,67 g/kg.  On je priveden u prostorije policije te smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.
 
Protiv 67-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 228. stavka 2., kažnjivog po članku 228. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
  

21-godišnji recidivist zatečen da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita 

U srijedu 25. siječnja u 22.40 sati u Dapcima kod Čazme, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 21-godišnjaka da upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita. On je uhićen, priveden i smješten u posebne prostorije policije.
 
Budući da je recidivist u činjenju prekršaja, temeljem članka 229. stavka 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama od njega je privremeno oduzet navedeni automobil, a koji je prevezen u dvorište ove policijske uprave.
 
Protiv 21-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 216. stavka 1., kažnjivog po članku 216. stavku 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Promet i vozila