Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedene u dane vikenda od 25. do 27. rujna 2020. godine

Slika /PU_BB/Promet/stop policija.jpg

Poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu se nastavljaju i dalje

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog proteklog vikenda sa subote na nedjelju, 26./27. rujna, proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele naše Županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu vožnje pod utjecajem alkohola i droga, od 59 alkotestiranih vozača tijekom noći sankcionirano je njih 9 koja su bila pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 1,70 g/kg izmjerena je kod 18-godišnjeg mladog vozača u Tomašici.

Policijski službenici ove PU su nastavili i s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
Tako su policijski službenici ove PU proteklog vikenda od 25. do 27. rujna utvrdili 155 prometna prekršaja od čega izdvajamo:
 
-  9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,99 g/kg izmjerena kod 18-godišnjeg mladog vozača osobnog automobila u Garešnici,
-  70 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Hrastovcu i ona je iznosila 104 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h,
-  20 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
-  15 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
-  41 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se pet prometnih nesreće od kojih su četiri s materijalnom štetom. U jednoj nesreći koja se dogodila jučer, 27. rujna u Gornjem Dragancu svih pet mladih osoba koji su bili u vozilu su teško ozlijeđene.
Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila