Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća obilježen Dan policije

  • Slika /PU_BB/Dan policije 2020/Dan policije 2020-naslovna.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj je danas, skromno ali dostojanstveno obilježen Dan policije prisjećajući se svih onih koji su gradili i branili našu slobodu

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Danas, 29. rujna 2020. godine u 08.00 sati ispred spomen obilježja pred zgradom Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, skromnije nego što je uobičajeno, sukladno svim epidemiološkim preporukama i mjerama, svečano i nadasve dostojanstveno odana je počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim redarstvenicima Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske čime je obilježen i Dan policije.

Svečanost je započela polaganjem jednog zajedničkog vijenca, a delegaciju su uz načelnika policijske uprave Jakoba Bukvića sa suradnicima činili Nada Hegedić kao jedina predstavnica obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih redarstvenika, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, predstavnici policijskih udruga i sindikata, predstavnici oružanih snaga, civilne zaštite te lokalne samouprave.  

I nakon toliko godina puni ponosa, ali s tugom u srcu i posebnim pijetetom prisjetili smo se naših hrvatskih vitezova koji su imali povijesnu privilegiju i čast sudjelovati u stvaranju naše domovine, braneći stoljetno ognjište svojih predaka i time sebe trajno utkali u stvaranje naše slobode.
Prisjetili smo se i svih preminulih pripadnika policije, hrvatskih branitelja, sudionika Domovinskog rata koji su živote izgubili u obavljanju službe, nesretnim slučajem ili zbog bolesti.
 
Potom im je minutom šutnje odana počast nakon čega je uslijedila kraća molitva za sve njih koju je predvodila Nada Hegedić.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica