Prošao kroz raskrižje bez zaustavljanja

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/policija stop palica.jpg
Foto: ilustracija

U petak, 15. ožujka, oko 11 sati, u Garešnici, u Ulici Petra Svačića prilikom nadzora prometa uočen je teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je prekomjernom brzinom prošao kroz raskrižje Ulice Petra Svačića i Radničke ulice bez zaustavljanja na za to predviđenom mjestu unatoč jasno postavljenom znaku „STOP“ i oznakama na kolniku, te nastavio vožnju u smjeru Kapelice.

Nakon zaustavljanja, utvrđeno je da vozilom upravlja 27-godišnji državljanin Turske, stranac na privremenom boravku u RH. Obavljenim provjerama utvrđeno je da upravlja teretnim automobilom za vrijeme dok mu je na temelju prekršajnog naloga zagrebačke policije izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.

27-godišnjak  je uhićen, priveden u službene prostorije garešničke policije uz prisustvo prevoditelja koji ga je upoznao s pravima kojih se odrekao. Protiv 27-godišnjaka slijedi optužni prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. O njegovom uhićenju izvješten je sudac Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru koji je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka 27-godišnjaka pustio na slobodu. 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila