Prometne nesreće tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/policija rotacija.jpg
Foto: ilustracija

Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom vikenda je evidentirano devet prometnih nesreća. Četiri nesreće dogodile su se na bjelovarskom području, tri na daruvarskom, jedna na garešničkom i jedna na grubišnopoljskom području. U dvije nesreće bilo je ozlijeđenih osoba.

U  nedjelju, 29. rujna, oko 12,50 sati 68-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka kroz Žabjak pri čemu se nije vozilom kretala sredinom obilježene prometne trake već je skrenula udesno i sletjela u putni jarak  gdje je vozilo udarilo u putni most i prevrnulo se na krov. U nesreći je nastala materijalna šteta na vozilu, a 68-godišnjakinja je zadobila lake tjelesne ozljede. Protiv 68-godišnje vozačice slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

https://bjelovarsko-bilogorska-policija.gov.hr/vijesti/pod-utjecajem-alkohola-skrivio-prometnu-nesrecu-u-kojoj-je-jedna-osoba-tesko-ozlijedjena/22103

U dvije prometne nesreće s materijalnom štetom vozači su bili pod utjecajem alkohola.

U petak, 27. rujna, oko 23,45 sati 25-godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1,50 g/kg upravljao je osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka, Ulicom Mate Lovraka u Grubišnom Polju pri čemu nije držao vozilo na sredini obilježene prometne trake uslijed čega je vozilom sletio u putni jarak i udario u prilazni most. U nesreći je na vozilu nastala materijalna šteta, a vozač nije ozlijeđen. Protiv 25-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, 28. rujna, oko 16,40 sati u Križu Gornjem 48-godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji 2,74 g/kg  upravljao je osobnim automobilom koprivničkih registarskih oznaka pri čemu se nije kretao sredinom obilježene prometne trake i u nepreglednom zavoju je prednjim dijelom vozila udario u bočni dio osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak. Nakon sudara automobil varaždinskih registarskih oznaka je odbačen u putni jarak. U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a na oba vozila je nastala materijalna šteta. Protiv 48-godišnjeg vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.        
 

Pisane vijesti | Promet i vozila