Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/prometna nesreća5.jpg
Foto: ilustracija

U subotu, 28. rujna, oko 14.05 sati, u Bjelovaru, u Ulici Petra Biškupa Vene, 34-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola.

Uslijed neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju kolnika (nepregledni zavoj udesno) i atmosferskim prilikama (kolnik mokar zbog kiše koja je padala), izgubio je nadzor nad upravljačem vozila, te prešao na suprotnu prometnu traku i prednjim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila također bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 53-godišnji vozač.

53-godišnji muškarac je pokušao izbjegnuti sudar tako što je vozilom skrenuo udesno na bankinu. Nakon sudara, osobni automobil je odbačen u putni jarak.

U prometnoj nesreći tjelesne ozljede zadobili su obojica vozača koji su prevezeni u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći.
53-godišnjem vozaču su konstatirane teške tjelesne ozljede.

34-godišnji vozač koji je skrivio ovu prometnu nesreću je alkotestiran i pritom mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,69 g/kg.

Zbog očevida prometne nesreće promet je u Ulici Petra Biškupa Vene bio zatvoren u vremenu od 14.20 sati do 15.40 sati, te se odvijao okolnim pravcima.

Protiv 34-godišnjeg vozača slijedi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 

Stranica