Prometne nesreće tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-2021-001.jpg
Foto: ilustracija

Tijekom vikenda, od 15. do 17. ožujka, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirano je pet prometnih nesreće od čega jedna nesreća na daruvarskom i četiri nesreće na grubišnopoljskom području. U dvije nesreće na grubišnopoljskom području bilo je ozlijeđenih osoba.

U petak, 15. ožujka, oko 11,00 sati, u Daruvaru na parkiralištu u Ulici Krste Frankopana za sada nepoznati vozač je vožnjom unatrag udario bočnu stranu propisno parkiranog automobila, daruvarskih registarskih oznaka, u vlasništvu 68-godišnjaka. Slijedi rad na pronalasku vozača i vozila koji je skrivio prometnu nesreću.

U petak, 14. ožujka, oko 14,00 sati, u Velikom Grđevcu 63-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka Ulicom Vladimira Nazora započeo je skretanje ulijevo bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i imovinu i pritom udario u bočni dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka koji je započeo pretjecanje njegova vozila, a  kojim je upravljala 25-godišnjakinja. U nesreći je na oba vozila nastala materijalna šteta. Protiv 63-godišnjaka slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz članka 43. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, 16. ožujka, oko 14,40 sati, 46-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka između Ilovskog Klokočevca i Velikih Zdenaca i zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika izlaskom iz desnog zavoja prešla je na suprotnu stranu kolnika, zahvatila lijevu bankinu i sletjela u putni jarak gdje je vozilo udarilo u zemljani nasip i uslijed udara prevrnulo se na krov. U nesreći su lake tjelesne ozlijede zadobile vozačica i tri putnice iz vozila. Protiv 46-godišnjakinje slijedi prijava po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 17. ožujka, oko 9,30 sati, u Velikim Zdencima, u Ulici Mate Lovraka 33- godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka i prilikom skretanja ulijevo, bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i imovinu, prednjim dijelom vozila udario u bočni dio osobnog automobila daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak. U nesreći je na oba vozila nastala materijalna šteta. 33-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 43. stavka 2, uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.      

https://bjelovarsko-bilogorska-policija.gov.hr/vijesti/dapcevacki-brdjani-prometna-nesreca-s-dvije-ozlijedjene-osobe/21586
 

Pisane vijesti | Promet i vozila