Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/prometna nasreća2.jpg
Foto: ilustracija

Tijekom vikenda od petka, 4. do nedjelje 6. listopada na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Velikom Grđevcu dvije osobe su ozlijeđene, a više o okolnostima te prometne nesreće pročitajte ovdje.
O prometnoj nesreći koju je prouzročio vozač kojemu je vozačka dozvola ukinuta zbog sakupljenih negativnih prekršajnih bodova više pročitajte ovdje. 

Okolnosti još dvije prometne nesreće s materijanom štetom donosimo u nastavku.

U subotu, 5. listopada oko 07.50 sati, u Daruvaru, 66-godišnji vozač je upravljao autobusom daruvarskih registarskih oznaka Kolodvorskom ulicom. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Krste Frankopana skretao je u desno, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti na siguran način bez opasnosti za druge sudionike ili imovinu i ne vodeći pri tome računa o smjeru kretanja i položaja svog vozila. Pritom je stražnjim dijelom autobusa udario u polubranik  na pružnom prijelazu koji je bio podignut, a na kojem je pukao nosač i polubranik je otpao.

Zbog izazivanja prometne nesreće vozaču autobusa je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
U nedjelju, 6. listopada, oko 03.00 sata, u Bjelovaru, 30-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka vožnjom unatrag na parkiralištu sa sjeverne strane Ulice Kamila Kolba, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, te ne vodeći pritom računa o položaju svog vozila i smjeru kretanja. Pritom je zadnjim dijelom vozila udario u prednji dio parkiranog osobnog automobila koji je bio parkiran uz rub prilaznog kolnika. Nakon prometne nesreće 30-godišnji vozač se s vozilom udaljio s mjesta događaja, a da vlasniku oštećenog osobnog automobila nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je prouzročio prometnu nesreću.

Brzim i kvalitetnim operativnim radom na terenu osobni automobil i vozač su pronađeni istog dana u poslijepodnevnim satima.

Vlasnik osobnog automobila je popunio obrazac zahtjeva za dostavu podataka o vozaču u kojem je naveo 30-godišnjaka kao vozača osobnog automobila u trenutku prometne nesreće.

Protiv 30-godišnjeg muškarca slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila