Prometne nesreće na području Grubišnog Polja s ozlijeđenim osobama

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija03.jpg

U prometnoj nesreći u Grubišnom Polju ozljeđena je 55-godišnjakinja, dok je u Grbavcu ozljeđen 28-godišnji putnik.  

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 15. travnja oko 11.20 sati, 55-godišnjakinja je upravljala mopedom daruvarskih registracijskih oznaka kroz Grubišno Polje, ulicom Braće Radića. Dolaskom u ulicu Ivana Nepomuka Jemeršića, uslijed neprilagođene brzine stanju vozila i uvjetima na kolniku, izgubila je nadzor nad mopedom te je došlo do zakretanja volana u desno i pada na desnu stranu na kolnik.
Prilikom upravljanja mopedom 55-godišnjakinja je koristila sigurnosnu kacigu, a alkotestiranjem je utvrđeno da nije bila pod utjecajem alkhola.
U prometnoj nesreći nije nastupila materijalna šteta, a zbog zadobivenih ozljeda 55-godišnjakinja je zadržana na liječničkoj obradi u Općoj bolnici Bjelovar.
Protiv nje slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prometnog prekršaja.

U četvrtak, 15. travnja oko 16.20 sati, 43-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka s kojim se je s kolnog mosta u naselju Grbavac uključivao u promet na županijsku cestu s namjerom da parkira na drugi kolni most.
On nije propustio sva vozila koja se kreću tom dionicom ceste te je došlo do udara prednjeg lijevog kraja osobnog automobila marke Mazda, daruvarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 19-godišnjak, u stražnja desna vrata Mercedesa. Nakon prometne nesreće sudionici su razmijenili osobne podatke te su se dogovorili oko naknade štete.
Naknadno je 28-godišnji  putnik iz jednog od vozila zatražio liječničku pomoć da je u prometnoj nesreći zadobio ozljede zbog čega je intervenirala policija, a on je prevezen u Opću bolnicu Bjelovar poradi pružanja liječničke pomoći.
Protiv 43-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prometnih prekršaja.



 

Pisane vijesti | Promet i vozila