Prekršaji u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija - grb.jpg
Foto: Ilustracija

Tri osobe narušavale javni red i mir u ugostiteljskom objektu u Kapeli 

U srijedu 9. studenog oko 19.30 sati u Kapeli, u Bilogorskoj ulici, u ugostiteljskom objektu javni red i mir narušavali su 16-godišnjak i 26-godišnjak s jedne stane te 25-godišnjak s druge strane. Oni su se međusobno fizički sukobili udarajući se rukama i nogama po glavi i tijelu. Do dolaska policijskih službenika, oni su se udaljili s mjesta događaja.
 
Prilikom navedenog događaja došlo je do oštećenja inventara u ugostiteljskom objektu.  Odgovorna osoba nastalu štetu cijeni na nekoliko tisuća kuna te je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
Protiv 16-godišnjaka, 26-godišnjaka i 25-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru, zbog počinjenja prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.  
  
Držanje životinje bez nadzora
                                                                                                                           
U utorak 8. studenog oko 18.30 sati u Cerini kod Čazme, pas njemački ovčar vlasništvo 57-godišnjaka je preskočio dvorišnu ogradu te na ulici napao dvoje djece u dobi od 13 i 11 godina. Prvo je na njih lajao, a zatim je krenuo na 13-godišnjaka koji ga je od sebe odgurnuo torbom. Potom je pas skočio na 11-godišnjakinju te ju ugrizao, uslijed čega je ona zadobila tjelesne ozljede.
 
57-godišnjem vlasniku psa je zbog počinjenog prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira uručena obavijest o počinjenom prekršaju, a veterinarskoj inspekciji je proslijeđena obavijest. 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon