Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih proteklog vikenda

Slika /PU_BB/Promet/Prometnjaci3.jpg

I ovog vikenda prekršaji prekoračenja dopuštene brzine kretanja najbrojniji

Foto: ilustracija

Policijski službenici su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su ovog vikenda utvrdili ukupno 136 prometna prekršaja od čega izdvajamo: 
  • 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,81 g/kg izmjerena kod 51-godišnjeg vozača osobnog automobila u Diošu,
  • 74 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Kapelici kod Garešnice i ona je iznosila 105 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
  • 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
  • 41 ostalih prekršaja.
 
Uz kontinuirane vikend kontrole, policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su u petak poslijepodne proveli i dodatnu akciju koja je prvenstveno bila usmjerena na prekršaje vozača osobnih prijevoznih sredstava.
U trosatnoj akciji je utvrđeno šest prekršaja upravo te kategorije sudionika u prometu.

Vozači osobnih prijevoznih sredstava su jedna od najranjivijih kategorija sudionika u prometu na cestama budući da su njihova stradavanja uglavnom obilježena teškim tjelesnim ozljeđivanjem.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se osam prometnih nesreće. Njih sedam je bilo s materijalnom štetom, a u jednoj prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama jedna osoba je zadobila lakše ozljede.
 
Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
 

Vijesti u brojkama | Promet i vozila