Policijski službenici u suradnji s inspektoricom civilne zaštite obavili nadzor poštivanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima na području Bjelovara

Slika /PU_BB/korona/Korona3.jpg
Foto: ilustracija

U petak 03. prosinca od 21 do 24 sata, policijski službenici Policijske postaje Bjelovar su u suradnji s inspektoricom civilne zaštite izvršili nadzor poštivanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima na području  Bjelovara.
 
Obavljen je nadzor u ugostiteljskom objektu u Bjelovaru, Frana Supila gdje su utvrđena tri prekršaja pravne osobe iz članka 36. Zakona o sustavu civilne zaštite. Prekršaji se odnose na nepridržavanje razmaka između gostiju koji su se nalazili za šankom, na ulazu u ugostiteljski objekt nije istaknuta obavijest o dozvoljenom broju gostiju te je u ugostiteljskom objektu bilo više gostiju od dozvoljenog. Za navedene prekršaje inspektorica civilne zaštite je odgovornoj osobi izdala mjeru upozorenja.  Policijski službenici su tom prilikom zatekli pet osoba koji nisu nosili zaštitne ili medicinske maske na licima. Njima je izrečeno usmeno upozorenje zbog počinjenog prekršaja iz članka 47. stavka 2. točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
 
Obavljen je nadzor u drugom ugostiteljskom objektu u Bjelovaru, Frana Supila gdje su utvrđena dva prekršaja pravne osobe iz članka 36. Zakona o sustavu civilne zaštite. Prekršaji se odnose na nepridržavanje razmaka između gostiju koji su se nalazili za šankom i na ulazu u ugostiteljski objekt nije istaknuta obavijest o dozvoljenom broju gostiju. Za navedene prekršaje inspektorica civilne zaštite je odgovornoj osobi izdala mjeru upozorenja. Policijski službenici su tom prilikom zatekli osam osoba koji nisu nosili zaštitne ili medicinske maske na licima. Njima je izrečeno usmeno upozorenje zbog počinjenog prekršaja iz članka 47. stavka 2. točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
 
Obavljen je nadzor u trećem ugostiteljskom objektu u Bjelovaru, Frana Supila gdje nisu utvrđeni prekršaji iz Zakona o sustavu civilne zaštite. Policijski službenici su tom prilikom zatekli pet osoba koji nisu nosili zaštitne ili medicinske maske na licima. Njima je izrečeno usmeno upozorenje zbog počinjenog prekršaja iz članka 47. stavka 2. točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
 
Obavljenim nadzorom u ugostiteljskom objektu u Bjelovaru, Trg Hrvatskih Branitelja te u ugostiteljskom objektu u Bjelovaru, Jurja Haulika nisu utvrđeni prekršaji iz Zakona o sustavu civilne zaštite te iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon