Najava pojačanih aktivnosti policije tijekom vikenda

Slika /PU_BB/Promet/stop policija.jpg

I tijekom predstojećeg vikenda policija će poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu

Foto: ilustracija

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija će kontinuirano, a posebice u dane vikenda, poduzimati pojačane aktivnosti, usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao i ostale prekršaje.

U tom pogledu obavještavamo sve sudionike u prometu da će tijekom narednog vikenda, od sutra 02. do nedjelje 04. listopada, na području PU bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica.

Posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Dodatno će policijski službenici na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom 02. listopada u vremenu od 09.00 do 11.00 sati usmjeriti svoje aktivnosti u prvom redu na nadzor i sankcioniranje nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilima tijekom vožnje i nepropisnog korištenja mobilnih telefona za vrijeme upravljanja vozilom.
  

I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Najave | Promet i vozila