Oštećenja nastala uslijed potresa u Bjelovaru

Slika /PU_BB/Razno/Potres-ilustracija.png

U jučerašnjem snažnom potresu koji se osjetio i na području Bjelovarsko-bilogorske županije nastala su oštećenja na vozilima i objektima  

Foto: ilustracija

U utorak, 29. prosinca oko 12.20 sati, prilikom potresa koji se osjetio i na području naše županije došlo je do oštećenja dimnjaka na stambenoj zgradi u Bjelovaru, na Trgu A. G. Matoša, koji se raspucao i djelomično pao na krov stambene zgrade. Potom je s visine od oko 15 metara pao na parkiran osobni automobil VW Golf, na kojem je nastalo oštećenje u vidu puknuća prednjeg vjetrobranskog stakla, te na osobni automobil marke Citroen Xara, na kojem je nastalo štećenje u vidu puknuća prednjeg i zadnjeg vjetrobranskog stakla, zatim oštećenja prednjeg desnog stakla na vratima suvozača, te prednjeg i zadnjeg poklopca motora i prtljažnog prostora, kao i krova vozila.
Na mjestu događaja pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara su otklonili napukli dimnjak.
U Bjelovaru, u Franjevačkoj ulici, došlo je do pucanja žbuke i cigle s temelja zgrade, uslijed čega je žbuka i cigla pala djelomično na asfaltnu površinu ulaza u parkiralište.
Ostala oštećenja su prijavljena Centru 112.
Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Potresi se ne mogu predvidjeti, događaju se iznenada i bez upozorenja

Molimo građane da u slučaju potrebe za napuštanjem svojih domova zbog potresa istovremeno poštuju mjere koje su na snazi zbog sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom.

UPUTE ZA POSTUPANJE U SLUČAJU POTRESA





 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica