Okolnosti prometnih nesreća koje su se dogodile u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/prometna nesreća5.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnim štetama

Foto: ilustracija

U utorak, 13. veljače, u razdoblju od 09.00 do 17.20 sati, nepoznati vozač je upravljao vozilom Odvojkom Kolodvorske ulice u Garešnici. Pritom nije vodio računa o položaju svog vozila prilikom kretanja, zbog čega je vozilom udario u zadnji desni blatobran osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka koji se nalazio nepropisno parkiran uz lijevi rub kolnika Odvojka Kolodvorske ulice. Na osobnom automobilu nastala su oštećenja zadnjeg desnog blatobrana dok se nepoznati vozač s vozilom udaljio s mjesta događaja bez da je ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je prouzročio prometnu nesreću.
33-godišnjoj vlasnici je zbog nepropisnog parkiranja izdana mjera usmenog upozorenja.
Slijedi daljnji rad na utvrđivanju okolnosti ove prometne nesreće te pronalazak vozača i vozila nakon čega i adekvatna prijava.
 
Istog dana, oko 16.00 sati, nepoznati vozač je osobnim vozilom u Bjelovaru, u Ulici T. G. Masaryka, na parkiralištu, vožnjom unazad izlazio s parkirališnog mjesta, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po imovinu te ne vodeći pri tom računa o položaju ili smjeru kretanja vozila, uslijed čega je prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u zadnji desni bočni dio propisno parkiran osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka.
Nakon prometne nesreće vozač se s vozilom udaljio s mjesta prometne nesreće, a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio osobne podatke i podatke o vozilu kojim je prouzročio prometnu nesreću.

Brzim i kvalitetnim operativnim radom policijskih službenika, u samo sat vremena pronađena je 53-godišnja žena koja je skrivila ovu prometnu nesreću. Ona je zatečena na adresi stanovanja gdje je popunila obrazac zahtjev za dostavu podataka o vozaču u kojem je navela sebe kao vozača osobnog automobila u trenutku prometne nesreće.
Protiv 53-godišnjakinje slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Također, 13. veljače, oko 19.55 sati, 20-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka kroz Daruvar, Ulicom Luke Botića. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Krste Frankopana, skretao je u lijevo, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu te ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja, kojom prilikom je prešao na suprotnu kolničku traku i pritom prednjim lijevim djelom vozila udario u prednju lijevu stranu osobnog automobila također daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 50-godišnji vlasnik.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a zbog izazivanja prometne nesreće 20-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena je novčana kazna u iznosu od 130,00 eura.

Pisane vijesti | Promet i vozila