Prometna nesreća s poginulom osobom

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-2021-001.jpg

U prometnoj nesreći u Bjelovaru jedna osoba je poginula, a dvije osobe su ozlijeđene

Foto: ilustracija

Danas, 14. veljače, oko 5,30 sati, na bjelovarskoj Južnoj obilaznici dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije osobe su ozlijeđene.
Do nesreće je došlo kada je 63-godišnjak koji je upravljao osobnim  automobilom bjelovarskih registarskih oznaka zbog vožnje neprilagođene stanju i osobinama ceste te vidljivosti i preglednosti kolnika prednjim krajem vozila udario u zadnji lijevi kotač traktora bjelovarskih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 56-godišnjak. Nakon udara došlo je do zanošenja traktora i prevrtanja na zelenu površinu. Prilikom prevrtanja traktora poginuo je 56-godišnji vozač, a 40-godišnja putnica je iz kabine traktora pala na kolnik. Osobni automobil kojim je upravljao 63-godišnjak se nakon udara u traktor nastavio nekontrolirano kretati po kolniku i sletio na zelenu površinu gdje je udario u odvodni kanal. Očevidom na mjestu događaja je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru koja je naložila obdukciju poginulog. U nesreći su ozlijeđeni 63-godišnji vozač osobnog automobila i 40-godišnja putnica iz traktora koji su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“  Bjelovar.
Protiv 63-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
Zbog prometne nesreće i provođenja očevida cesta je bila zatvorena za promet od 6,00 do 9,15 sati, a promet se odvijao obilaznim pravcima.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon