Narušavanja javnog reda i mira

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/policajac i marica.jpg
Foto: ilustracija

U nedjelju, 31. ožujka, oko 20.30 sati, u Vrbovcu pokraj Daruvara, došlo je do narušavanja javnog reda i mira tako što je 38-godišnjak s glazbene linije na balkonu kuće preglasno reproducirao glazbu, čime je uznemiravao susjede.
Budući da je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 38-godišnji muškarac je priveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Protiv njega slijedi optužni prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Istog dana, oko 21.15 sati, u Botincu, na terasi prostorija nogometnog kluba, došlo je do verbalnog sukoba između dvojice 29-godišnjaka, nakon čega je jedan od njih tjelesno napao drugoga tako što ga je rukama udarao po glavi i tijelu. Potom se u sukob umiješao 32-godišnjak u namjeri da obrani napadnutog muškarca, ali je 29-godišnjak tjelesno napao i njega također ga udarajući rukama po glavi. Nakon sukoba 29-godišnji muškarac je otišao, dok su napadnuta dvojica muškaraca zatražili liječničku pomoć u Općoj bolnici „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar, budući da su obojica zadobili vidljive tjelesne ozljede.
U službenim prostorijama policije 29-godišnji muškarac koji je tjelesno napao obojicu je ispitan u svojstvu osumnjičenika.
Alkotestiranjem je kod sve trojice utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.
Nakon zaprimanja bolničkih prijava slijedi adekvatna prijava protiv počinitelja.
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon