Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva

Slika /PU_BB/slike vijesti/manje oružja, manje tragedije.jpg

I jučer su dvije osobe s područja naše Županije dragovoljno predale oružje, streljivo i eksplozivna sredstva

Foto: ilustracija
U ponedjeljak, 18. ožujka, jedna osoba sa daruvarskog područja je policiji dragovoljno predala automatsku pušku Crvena zastava M-70, 2 ručne bombe M-75, 500 komada streljiva kalibra 7,62 mm.
Istog dana, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je od jedne osoba sa bjelovarskog područja preuzeo dragovoljno predanu jednu ručnu bombu M-52.
 
Dobro je podsjetiti
 
Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 
 

Stranica