65-godišnjakinja u krađu s građevinskim kolicima (tačkama)

Slika /PU_BB/slike vijesti/lisice.jpg

Zatečena u krađi keramičkih pločica i glodalice

Foto: ilustracija
U utorak, 19. ožujka, oko 20.00 sati, 65-godišnja Bjelovarčanka je s gradilišta ispred Opće bolnice Bjelovar, ukrala oko 3 kvadrata keramičkih pločica i ručnu glodalicu, a koje je stavila u svoja građevinska kolica. Nakon zatjecanja po policijskim službenicima u Ulici Ferde Livadića, nije dala istinite podatke o svom identitetu niti je kod sebe imala osobnu iskaznicu ili bilo koji drugi dokument kojim bi potvrdila svoj identitet zbog čega je zajedno s predmetima krađe privedena u službene prostorije policije gdje joj je utvrđen identitet i oduzeti ukradeni predmeti. Oni su vraćeni odgovornoj osobi građevinskog poduzeća koje je izvođač radova, a koji je upoznat da se radi o kaznenom djelu „Krađa“ iz članka 228. stavka 2. Kaznenog zakona, koje se progoni privatnom tužbom, nakon čega su mu i ustupljeni podaci počiniteljice radi privatne tužbe. Protiv počiniteljice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira jer se lažno predstavljala, te joj je uručen i obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici koji glasi:
(1) Punoljetna osoba dužna je imati kod sebe osobnu iskaznicu i dati je na uvid osobama koje su na temelju posebnih propisa u obavljanju poslova iz svoje nadležnosti ovlaštene izvršiti uvid u osobnu iskaznicu radi utvrđivanja ili provjere identiteta nositelja osobne iskaznice.
(2) Punoljetna osoba ne smije dati osobnu iskaznicu drugome da se njome služi kao svojom niti se služiti tuđom osobnom iskaznicom kao svojom.

Stranica