Nakon svađe ubo nožem bratića

Slika PU_BB/uhicenik03.jpg

Jučer su se oko 12.00 sati u obiteljskoj kući u Ulici Matije Gupca u Garešnici, a zatim i ispred nje, nasilnički ponašali 73-godišnjak i njegov 66-godišnji bratić, koji žive u zajedničkom domaćinstvu, a sve zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

  Foto: Ilustracija


Jučer su se oko 12.00 sati u obiteljskoj kući u Ulici Matije Gupca u Garešnici, a zatim i ispred nje, nasilnički ponašali 73-godišnjak i njegov 66-godišnji bratić, koji  žive u zajedničkom domaćinstvu, a sve zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Nakon što su se posvađali, mlađi je starijeg udario drvenom kuhačom po glavi, da bi ovaj potom uzeo kuhinjski nož i zadao  svom mlađem rođaku dvije ubodne rane u predjelu prsišta.

U sukobu je 73-godišnjak zadobio lake, a 66-godišnjak teške tjelesne ozljede, odnosno frakturu dva rebra s lijeve strane prsišta. Obojica su alkotestirani , ali je samo kod 66-godišnjak utvrđena koncentracija alkohola od 1,5 g/kg, pa su im izuzeti krv i urin radi daljnjeg vještačenja.

Istoga dana, nakon liječničkog pregleda, policijski službenici PP Garešnica uhitili su 73-godišnjaka, dok je 66-godišnjak zadržan na liječenju u bjelovarskoj bolnici.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, protiv 73-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je  počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, a danas će uz optužni prijedlog biti priveden sucu za prekršaje zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.



Stranica