Pokušaj ubojstva u Grabovnici

Slika PU_BB/slike vijesti/napad_palicom.jpg

Danas oko 02.00 sati u mjestu Grabovnica, Grad Čazma, ispred Disco bara "Mister X", tijekom tjelesnog sukoba 25-godišnji hrvatski državljanin uporabom drvene drške za sjekiru udario je M.B. /1987./ po lijevoj ruci, kojom prilikom je ovaj zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma podlaktice, a zbog čega je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Bjelovar.

Foto:Ilustracija 

      Danas oko 02.00 sati u mjestu Grabovnica, Grad Čazma,  ispred Disco bara "Mister X",  tijekom tjelesnog sukoba 25-godišnji hrvatski državljanin uporabom drvene drške za sjekiru udario je M.B. /1987./ po lijevoj ruci,  kojom prilikom je ovaj  zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma  podlaktice, a zbog čega je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Bjelovar.  

      Nakon toga je na mjesto događaja došao otac oštećenog V.B. /1960./, koji stanuje u neposrednoj blizini navedenog ugostiteljskog objekta, te na ulici ispalio nekoliko hitaca u nepoznatom pravcu iz plinskog pištolja, da bi mu zatim prišao spomenuti 25-godišnjak i  udario ga drvenom drškom u predjelu leđa, a potom i u glavu.  Kada je V.B.  pao na tlo nastavio ga je udarati rukama i nogama po glavi i tijelu, da bi mu se zatim u tome  pridružila i tri mladića iz njegovog društva: 25-godišnjak, 24-godišnjak i 22-godišnjak.  

      Oštećeni V.B. je u ovom događaju zadobio teške tjelesne ozljede glave opasne po život, te je nakon što mu je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Bjelovar prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu na daljnje liječenje. 

      Svi počinitelji su vrlo brzo uhićeni te je nad istima izvršeno kriminalističko istraživanje kojom prilikom je utvrđena osnovana sumnja da je prvo navedeni 25-godišnjak počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju na štetu V.B. i kazneno djelo teška tjelesna ozljeda  na štetu M.B.. Za ostalu trojicu mladića utvrđena osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo sudjelovanje u tučnjavi koja je imala za posljedicu osobito tešku tjelesnu ozljedu V.B. Svi osumnjičeni danas tijekom večeri uz kaznenu prijavu privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.    

 


Stranica