Dvojica ozlijeđenih u prometnim nesrećama

Slika PU_BB/slike vijesti/policajac_promet.jpg

Ulicom V. Nazora u Garešnici jučer se oko 17.15 sati na svojem motociklu „Derbi“ bjelovarskih registracijskih oznaka kretao 37-godišnjak.

  Foto: Ilustracija

       Ulicom V. Nazora u Garešnici jučer se oko 17.15 sati na svojem motociklu „Derbi“ bjelovarskih registracijskih oznaka kretao 37-godišnjak. Dolaskom do Trga hrvatskih branitelja zbog neprilagođene brzine tijekom skretanja u desno izgubio je nadzor nad motociklom i pao na kolnik.
       Motociklist nije koristio zaštitnu kacigu i utvrđena mu je alkoholiziranost od 1,96 g/kg. U prometnoj nesreći zadobio je lake tjelesne ozljede, zbog kojih je zadržan na liječenju u bjelovarskoj bolnici.  Protiv motocikliste  slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja u prometu.

 
       Sinoć je oko 21.40 sati u Ivanskoj 33-godišnji vozač, kojemu je vozačka dozvola istekla prije više od godinu dana, upravljao osobnim automobilom „Lancia“ bjelovarskih registracijskih oznaka, krećući se iz Bereka prema centru mjesta. U jednom je trenutku zbog nedržanja vozila na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika kotačima zahvatio putnu bankinu, a potom i udario u povišeni betonski dio ulaznog mosta. Osobni automobil nakon toga se prevrnuo na krov i zaustavio na lijevoj prometnoj traci, pri čemu je vozač zadobio  lake tjelesne ozljede. Alkotestiranjem mu je utvrđena alkoholiziranost od  2,16 g/kg, te protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja u prometu.
 


Stranica