Kriminalitet u protekla 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policijski auto.jpg
Foto: Ilustracija

Pronađen počinitelj šumske krađe u Donjem Daruvaru
 
U periodu od 1. rujna do 7. listopada, u Gornjem Daruvaru u Podborskoj ulici, nepoznati je počinitelj iz šume u suvlasništvu 67-godišnjaka posjekao i odvezao 11 trupaca stabala bagrema. Oštećenik nastalu štetu procjenjuje na 10 tisuća kuna.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj navedene krađe 25-godišnjak.
 
Nadalje je utvrđeno da je 25-godišnjaka angažirao 46-godišnjak, koji je drugi suvlasnik navedene šume, da mu u njegovom djelu izvrši sječu oko 10 kubika drvne mase drveta bukve i graba. 25-godišnjak je to napravio bez izvršene doznaka stabala i bez popratne dokumentacije. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o šumama, protiv 25-godišnjaka i 46-godišnjaka slijedi izvješće o počinjenom prekršaju šumarskoj inspekciji.
 
Protiv 25-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“ iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
 
Krađa nadzornih kamera s trgovine u Hercegovcu
 
U petak 28. listopada u kasnim večernjim satima u Hercegovcu, u Moslavačkoj ulici, nepoznati je počinitelj s trgovine ukrao nekoliko nadzornih kamera i razvodnu kutiju za kameru. Nastala šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.
 
Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon