29-godišnjak prilikom rada u šumi pronašao bombu, dok je 37-godišnjak policiji dragovoljno predao eksplozivna sredstva i streljivo

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/Manje oružja-slika22.jpg
Foto: Ilustracija

U utorak 5. travnja u jutarnjim satima, 29-godišnji djelatnik Šumarije Garešnica je policiji prijavio da je prilikom rada u šumi kod mjesta Veliki Prokop pronašao bombu. Na mjesto događaja izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je utvrdio da se radi o bombi M38 zaostaloj iz drugog svjetskog rata. Bomba je izuzeta i pohranjena u skladište ubojne opreme ove policijske uprave do uništenja.
 
37-godišnjak iz okolice Daruvara je u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ policiji dragovoljno predao tri ručne bombe M75 i 180 komada streljiva kalibra 7,9 milimetra. On je to u svojem posjedu imao nezakonito, ali budući da je to dragovoljno policiji predao, protiv njega se neće pokretati nikakav postupak.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.  
 
Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica