26-godišnjak pod znatnim utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću u Bjelovaru

Slika /PU_BB/slike vijesti/semafor01.JPG

Nije zaustavio svoje vozilo na znak crvenog svjetla te je udario u vozilo koje je ušlo u raskrižje na znak zelenog svjetla

Foto: Ilustracija

U utorak 5. travnja oko 23.30 sati u Bjelovaru, 26-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Volkswagen Golf bjelovarskih registracijskih oznaka Franjevačkom ulicom od pravca juga u pravcu sjevera. Dolaskom do raskrižja s ulicom Antuna Mihanovića gdje se prometom upravlja semaforima, nije zaustavio svoje vozilo na znak crvenog svjetla, već je ušao u raskrižje te je tom prilikom prednjim krajem vozila udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila Dacia inozemnih registracijskih oznaka, a s kojim je upravljala 27-godišnjakinja krećući se ulicom Antuna Mihanovića od pravca istoka u pravcu zapada i koja je u raskrižje ušla na znak zelenog svjetla u namjeri da skrene ulijevo u Franjevačku ulicu.
 
Od siline udarca osobni automobil Dacia se preokrenuo na krov i zaustavio u raskrižju. Radi zadobivenih ozljeda, 27-godišnja vozačica i njezini putnici 28-godišnjak i 27-godišnjakinja su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći, gdje je konstatirano da su zadobili lakše tjelesne ozljede.
 
Oboje vozača je alkotestirano, kod 26-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola od 2,77 g./kg., dok je kod 27-godišnjakinje utvrđena koncentracija alkohola od 0,37 g./kg.
 
26-godišnjak je priveden u prostorije policije te smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja. Protiv njega zbog počinjenih prekršaja slijedi obavezni prekršajni nalog te optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Promet i vozila