U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirana su tri narušavanja javnog reda i mira

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg
Foto: Ilustracija

U utorak 5. travnja oko 20 sati u Garešnici, na Trgu hrvatskih branitelja u ugostiteljskom objektu, javni red i mir narušavali su 21-godišnjak i 31-godišnjak na način da su se međusobno potukli. Protiv njih zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Oko 20.45 sati, operativno dežurstvo Policijske postaje Garešnica je u dva navrata nazvao 41-godišnji stranac na stalnom boravku. Tom prilikom nije imao za prijaviti nikakav događaj vezano za rad policije, već je vikao i pogrdnim riječima vrijeđao policijskog službenika s kojim je razgovarao. Također ga je ponižavao na temelju razlike u nacionalnom i etničkom porijeklu te vjerskoj pripadnosti. 41-godišnjak je uhićen te priveden u prostorije policije gdje mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 1.95 g./kg. Nakon toga je smješten u posebnu prostoriju policije, do privođenja uz optužni prijedlog na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru. 41-godišnjak je počinio prekršaje iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te članka 25. stavak 1. Zakona o suzbijanju diskriminacije.
 
Oko 21.45 sati u Daruvaru, u Ulici Stjepana Radića u ugostiteljskom objektu, javni red i mir narušavao je 49-godišnjak na način da je u alkoholiziranom stanju vikao na vlasnika te je u jednom trenutku sa šanka uzeo plastičnu posudu za šećer, pepeljaru i staklenu čašu koje je bacio u pod, uslijed čega se čaša razbila. On je priveden u prostorije policije te smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja. Protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon