26-godišnjak se sumnjiči za kazneno djelo "Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom" i za kaznena djela "Prijetnje"

Slika /PU_BB/slike vijesti/lisice.jpg

Nakon verbalnog sukoba sa četvoricom mladića 26-godišnjak pucao u njihovom smjeru iz pištolja i prijetio im ubojstvom

Foto: ilustracija

U subotu 07. studenog  oko  23,40 sati,  ispred jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Stjepana Radića u  Daruvaru, nakon verbalnog sukoba između četvorice mladića starih 21-nu , 23, 26 i 31-nu godinu  s jedne strane i 26-godišnjaka sa druge strane, zadnje navedeni 26-godišnjak   sjeo je u svoj osobni automobil, izašao sa parkirnog mjesta, otvorio vjetrobransko staklo na vratima vozača te iz pištolja  ispucao dva streljiva u smjeru četvorice gore navedenih osoba koje su se u tom trenutku nalazile iza vozila. Prije nego što se odvezao s mjesta  događaja, u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, zaprijetio  je  prisutnima  ubojstvom.
 Policija je na mjestu događaja obavila očevid te je u nedjelju u 01,35 sati pronašla i uhitila 26-godišnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje.
Od četvorica oštećenih mladića zaprimljene su kaznene prijave zbog kaznenog djela „Prijetnja“ iz članka 139 .st.2. Kaznenog zakona te je  u nedjelju temeljem sudskog naloga obavljena pretraga osobnog vozila i obiteljske kuće osumnjičenog  26-godišnjaka. Prilikom pretrage  je pronađena puška s užlijebljenom cijevi sa više desetaka pripadajućeg streljiva te pištolj sa više desetaka pripadajućeg streljiva, a što sve  isti posjeduje temeljem oružnog lista. Pored toga pronađeno je i dva komada streljiva koje je imao u posjedu bez odobrenja nadležnog tijela te zbog toga protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Sve pronađeno je privremeno oduzeto uz potvrdu.  
   Danas 09. studenog dovršeno je kriminalističko istraživanje nad predmetnim 26-godišnjakom te je, zbog osnovane sumnje da počinio četiri kaznena djela „Prijetnje“ i kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ iz članka 215. st.1 Kaznenog zakona uz kaznene prijave, predan pritvorskom nadzorniku  PU bjelovarsko-bilogorske.

Stranica