Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih u dane vikenda od 06. do 08. studenog 2020. godine

Slika /PU_BB/Promet/stop policija.jpg

Policijski službenici nastavljaju s poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu

Foto: ilustracija

U dvosatnoj županijskoj akciji koja je provedena još u petak 6. studenoga, a koja je ciljano bila usmjerena na nedozvoljeno korištenje mobitela i drugih uređaja i nekorištenje sigurnosnih pojaseva utvrđena su 34 prekršaja od kojih 13 prekršaja nedozvoljene uporabe mobilnih uređaja vozača i 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva, te četiri ostala prekršaja. 

Policijski službenici ove PU su nastavili kao i svakog vikenda s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su policijski službenici ovog vikenda od 06. do 08. studenoga utvrdili 185 prometna prekršaja od čega izdvajamo:
  • 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, ajveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 2,65 g/kg izmjerena je kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru,
  • 67 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Ždralovima i ona je iznosila 107 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 60 km/h,
  • 29 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 15 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
  • 55 ostalih prekršaja. 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se šest prometnih nesreća od kojih su četiri s materijalnom štetom. U dvije nesreći s ozlijeđenim osobama jedna osoba je lakše ozlijeđena dok je jedna zadobila teške tjelesne ozljede.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.

Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila