Zbog počinjenih kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga 20-godišnjak iz okolice Bjelovara kazneno prijavljen

Slika /PU_BB/slike vijesti/lisice01.jpg

20-godišnjak u razdoblju od ožujka do prosinca 2022. godine na raznim mjestima na području grada Bjelovara i općine Kapela, neovlašteno prodavao, davao i navodio na uživanje droga maloljetnicima i drugim osobama u namjeri stjecanja nezakonite materijalne dobiti

Foto: ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije ove policijske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz okolice Bjelovara zbog počinjenih kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama" iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona i „Omogućavanje trošenja droga" iz članka 191. stavka 1. Kaznenog zakona počinjenih na području grada Bjelovara i općine Kapela.

Osnovano se sumnja da je 20-godišnjak u razdoblju od srpnja do prosinca 2022. godine na raznim mjestima na području grada Bjelovara i općine Kapela, uglavnom u ugostiteljskim objektima, višekratno neovlašteno prodavao drogu maloljetnicima i drugim osobama u namjeri stjecanja nezakonite materijalne dobiti.  

U prosincu prošle godine, boraveći u jednom bjelovarskom ugostiteljskom objektu kod njega je u posjedu pronađeno radi daljnje prodaje 12,4 grama droge amfetamin pakirane u paketiće, jedan paketić s 2,57 grama droge marihuane, vrećicu s 13,11 grama marihuane, džepnu digitalnu vagu, te mobiteli kojima se koristio za neovlaštenu prodaju droga. Svi pronađeni predmeti su od njega oduzeti, a provedenim toksikološkim vještačenjem u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić" utvrđeno je da se radi o opojnim drogama čime je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama".

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u razdoblju od ožujka do prosinca 2022. godine također na području grada Bjelovara i općine Kapela višekratno bez novčane naknade davao i navodio na uživanje droga maloljetnicima i drugim osobama čime je počinio kazneno djelo „Omogućavanje trošenja droga".

Zbog počinjenih kaznenih djela protiv ovog 20-godišnjaka slijedi kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Bjelovaru. 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon