Zbog neodgovornog odlaganja pepela i vjetra došlo do požara na otvorenom

Slika /PU_BB/slike vijesti/pozar03.jpg

Oprez prilikom radova na čišćenju poljoprivrednih i drugih površina, jer bi zbog nedovoljne pažnje pri rukovanju vatrom ili zapaljivim predmetima moglo doći do požara koji lako izmaknu kontroli pa se vatra može proširiti na šume, gospodarske i stambene objekte, a time ugroziti i ljudske živote

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 07. veljače, oko 16.00 sati u Bjelovaru, u Ulici Lovre Matačića na državnom poljoprivrednom zemljištu došlo je do požara na otvorenom prostoru koji je nastao najvjerojatnije uslijed neodgovornog odlaganja pepela i pogodnih vremenskih uvjeta za nastajanje požara (vjetar koji puše) kojom prilikom je požarom zahvaćeno 13 stabala čempresa visine od 8 do10 metara, a koji su se nalazili uz žičanu ogradu.

Dobro je podsjetiti!

Apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare s težim posljedicama.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske apelira na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu. Saznanja o požarima odmah dojavite policiji na broj 192 ili na broj službe za hitne slučajeve 112.

Samo savjesnim ponašanjem i brigom za okolinu smanjit ćemo mogućnost izbijanja većih požara koji bi mogli imati i tragične posljedice.

Pisane vijesti