Zamjeniku načelnika policijske uprave Hamdiji Mašinoviću dodijeljeno javno priznanje za doprinos u Domovinskom ratu

  • Slika /PU_BB/Hamdija Mašinović/DSC_0290.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Plaketa 4. studeni 1991. godine Grada Grubišnoga Polja je veliko priznanje za doprinos u Domovinskom ratu koja ima značajnu simboliku i danas odnosno priznanje je Hamdiji za sav trud i rad uložen u razvijanje i dobrobit lokalne zajednice

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Danas, 12. rujna u Centru za kulturu i informiranje „Dr. Franjo Tuđman“ u Grubišnom Polju povodom svečanog obilježavanja Dana Grada Grubišnoga Polja zamjeniku načelnika policijske uprave Hamdiji Mašinoviću dodijeljeno je javno priznanje za veliki doprinos u Domovinskom ratu u oslobođenju područja grada Grubišnoga Polja. Ova Plaketa govori u prilog tome koliko je Hamdija cijenjen u lokalnoj zajednici te koliki ugled ima kao ratni zapovjednik Specijalne jedinice policije „Omege“. 

Hamdija je rođen 16. 02. 1961. godine u Bosanskom Novom gdje završava osnovnu školu. Svoje srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u Srednjoj policijskoj školi za unutarnje poslove u Zagrebu koju završava 1979. godine. Svoje daljnje školovanje uz rad, nastavlja na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu gdje je završio Specijalistički diplomski stručni studij Kriminalistike te stekao zvanje magistra kriminalistike. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja prvo radno mjesto mu je bilo u Posebnoj jedinici policije u Zagrebu, a ljubav ga te iste godine dovodi u Veliki Grđevac gdje postaje aktivni član zajednice gdje i živi sve do 1994. godine. U to vrijeme putuje i radi u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj na raznim poslovima, obavljajući sve policijske poslove.

Početkom 1991. godine imenovan je zapovjednikom Specijalne jedinice policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske „Omege“ koju ponosno, odgovorno i časno vodi kroz cijeli Domovinski rat.

Kao zapovjednik, suborac i ratnik s jedinicom sudjeluje u borbenim zadaćama na ratištima u Grubišnom Polju, Pakracu, Daruvaru, Glini, Slavonskom Brodu, Dubrovniku i mnogim drugima, kao i u oslobađanjima vojarni u Bjelovar i Daruvaru, sudjeluje i u najznačajnijim vojno-redarstvenim operacijama za oslobođenje domovine: Otkos 10, Maslenica, Medački džep, Bljesak i  Oluja. Osobit doprinos specijalna jedinica policije je dala kada je bila smještena u nastavnom centru „Kukavica“ na području općine Veliki Grđevac u pogledu priprema branitelja za kasnija borbena djelovanja na području Bilogore i cijele domovine.

Za svoje zasluge u Domovinskom ratu odlikovan je brojnim odlikovanjima od kojih izdvajamo samo najviša odlikovanja: Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom bana Jelačića, njegova Specijalna jedinica policije „Omege“ Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog pletera, Redom hrvatskog trolista, Spomenicom domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti, Medaljama Bljesak i Oluja i mnoga druga.

U Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj radi od 1990. godine sve do danas gdje trenutno obavlja funkciju zamjenika načelnika policijske uprave. Sve ovo i puno više o Hamdiji kao časnom, velikom i nadasve pravednom rukovoditelju govori njegovo dugogodišnja rukovodeća karijera u ovoj policijskoj upravi. 

Plaketa 4. studeni 1991. godine Grada Grubišnoga Polja je veliko priznanje za doprinos u Domovinskom ratu koja ima značajnu simboliku i danas odnosno priznanje je Hamdiji za sav trud i rad uložen u razvijanje i dobrobit lokalne zajednice.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica