Zabio se u kuću terenskim vozilom

Rano jutros, oko 04.25 sati, 39-godišni češki državljanin upravljao je terenskim vozilom marke „Nissan R20“čeških registarskih oznaka, Bjelovarskom ulicom kroz Donji Daruvar.

      Rano jutros, oko 04.25 sati, 39-godišni češki državljanin upravljao je terenskim vozilom marke „Nissan R20“čeških registarskih oznaka, Bjelovarskom ulicom kroz Donji Daruvar. Dolaskom do kbr. 242 izgubio je kontrolu nad vozilom i sletio u desni putni jarak, te kroz žičanu ogradu udario u obiteljsku kuću 33- godišnjeg hrvatskog državljanina. Od siline udarca probio je zid i sa vozilom ušao u unutrašnjost kuće, gdje se i zaustavio.  U prometnoj nesreći vozač i tri suputnika nisu zadobili tjelesne ozlijede, dok je dvoje maloljetne djece, koje je spavalo u prostoriji obiteljske kuće, tjelesno ozlijeđeno. Četrnaestogodišnji dječak teško je tjelesno ozlijeđen, dok je dvanaestogodišnja djevojčica lako tjelesno ozlijeđena. Na sreću, tjelesne ozlijede nisu opasne po život. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je kako vozač nije bio pod utjecajem alkohola. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću slijedi podnošenje optužnog prijedloga prekršajnom sudu i kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.
       Tijekom prijepodneva, 39-godišnji češki državljanin, suvozač u predmetnom vozilu, požalio se u Domu zdravlja u Drauvaru na svoje zdravstveno stanje te je prevezen na snimanje u Opću bolnicu u Pakracu. Izvršenim pregledom od strane liječnika u Pakracu utvrđeno ja kako je i on zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma jednog kralješka, te je zadržan na daljnjem liječenju.  



Stranica