Veliki Grđevac - prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško i jedna lakše ozlijeđene

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija03.jpg

U prometnoj nesreći osobnog automobila i vozila Hitne medicinske pomoći tri osobe ozlijeđene

Foto: ilustracija
Danas, 13. rujna, oko 11.15 sati, 59-godišnji vozač osobnog automobila marke „Citroen C3“ (DA) kretao se kroz Veliki Grđevac, Ulicom Vladimira Nazora. Pretječući teretni automobil, a koju radnju je započeo iako prometna traka kojom je namjeravao pretjecati nije bila sloboda na dovoljnoj udaljenosti tako da bi vodeći računa o razlici između brzine kretanja svojeg vozila za vrijeme pretjecanja i brzine kretanja vozila drugih sudionika u prometu, došlo je do udara prednjeg dijela vozila u osobni automobil „Citroen“ (BJ) Hitne medicinske pomoći, odnosno direktnog sudara. Vozilo Hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije je imalo upaljena plava rotacijska svjetla iz razloga što je u vozilu prevozio 29-godišnju pacijenticu u pratnji 44-godišnje medicinske sestre.
U ovoj prometnoj nesreći 59-godišnji vozač te medicinska sestra iz vozila Hitne medicinske pomoći su zadobili teške tjelesne ozljede, dok je 29-godišnjakinja lakše ozlijeđena.
Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a protiv 59-godišnjaka koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila