Ukradeni dijelovi s utovarivača i novac iz kuće

Slika /PU_BB/slike vijesti/auto_policija.jpg

Prijavljena krađa dijelova s traktorskog priključka te novac iz nezaključane kuće 

Foto: ilustracija
U razdoblju od 10. do 12. rujna, u Gornjim Zdelicama, netko je s traktorskog utovarivača koji se nalazio u voćnjaku vlasništvo 51-godišnjaka demontirao i odnio dijelove vrijedne 1800 kuna.
U četvrtak, 12. rujna, prijavio je 52-godišnji mještanin Dežanovca, da mu je za vrijeme dok se nalazio u dvorištu svoje kuće, njemu nepoznati muškarac, iz sobe nezaključane kuće ukrao nekoliko stotina kuna, osobnu iskaznicu i bankovnu karticu.

Dobro je podsjetiti!
  • stvorite dobru naviku zaključavanja ulaznih vrata bez obzira koliko mislili da ćete kratko biti odsutni jer kradljivci upravo vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u Vaš dom i u kratkom vremenu odnose novac, nakit, vrjedniju tehničku robu i dr.
  • budite inovativni (mjesto gdje ostavljate novac ili nakit koji imate u domu neka ne bude nadohvat ruke u komodama, regalima, noćnim ormarićima, ormarima za garderobu, ispod madraca i sličnim mjestima već se potrudite da to bude na neuobičajenom mjestu kako bi otežali kradljivcima pronalazak predmeta i tako ih osujetili u njihovom naumu) 


Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon