U prometnoj nesreći u Velikim Zdencima dvije osobe teže ozlijeđene

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis4.jfif

27-godišnjak je nepropisano pretjecao, a nakon pretjecanja nije se mogao vratiti u svoju prometnu traku, zbog čega je frontalno udario u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera  

Foto: Ilustracija

U četvrtak 20. listopada oko 19.05 sati, 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Volkswagen Golf daruvarskih registracijskih oznaka kroz Velike Zdence, Ulicom Zdenački Gaj iz smjera centra u smjeru Pavlovca.
 
Neposredno prije ulaska u desni nepregledni zavoj, 27-godišnjak je nepropisano pretjecao, a nakon pretjecanja nije se mogao vratiti u svoju prometnu traku. Uslijed toga je prednjim dijelom vozila frontalno udario u prednji dio vozila Volkswagen T-cross daruvarskih registracijskih oznaka, s kojim je upravljala 22-godišnjakinja. Nakon udara Volkswagen Golf je odbačen unazad u lijevi putni jarak, dok je Volkswagen T-cross ostao na svojoj prometnoj traci.
 
Oboje vozača je vozilom hitne medicinske pomoći prevezeno na pružanje liječničke pomoći u Opću bolnicu Bjelovar, gdje je utvrđeno da su oboje zadobili teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život.
 
Oni su alkotestirani, kod 22-godišnjakinje reakcija na alkohol je izostala, dok je kod 27-godišnjaka utvrđena dopuštena koncentracija alkohola.
 
Zbog obavljanja očevida DC-28 je bila zatvorena za sav promet od 19.30 do 21.45 sati, a promet se je odvijao pravcem Veliki Grđevac – Pavlovac – Ladislav – Hercegovac i obratno.
 
Protiv 27-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz članka 227. Kaznenog zakona, slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Promet i vozila