U prometnoj nesreći u Patkovcu teško ozlijeđen vozač kombija

Slika PU_BB/slike vijesti/Prometna-Patkovac 14.10.09.JPG

Danas oko 05.45 sati I.P. (1988.) upravljao je teretnim automobilom (kombi) marke "Mercedes 208d" zagrebačkih registracijskih oznaka kroz mjesto Patkovac krećući se državnom cestom broj 28 ,od pravca Velikog Grđevca u pravcu Bjelovara.


Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
 
Danas oko  05.45 sati I. P. (1988.) upravljao je teretnim automobilom (kombi) marke "Mercedes 208d" zagrebačkih registracijskih oznaka kroz mjesto Patkovac krećući se državnom cestom broj 28 ,od pravca Velikog Grđevca u pravcu Bjelovara. Dolaskom do ispred  kbr. 34 uslijed neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste (zavoj udesno, noć, naseljeno mjesto), izgubio je kontrolu nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika, gdje je lijevim kotačima vozila zahvatio lijevu zemljanu bankinu, nakon čega  se vozilo u  zanošenju vratilo na desnu stranu kolnika i desnim kotačima udarilo u betonski rubni kamen od kojeg se odbilo i u prešlo na lijevu stranu kolnika, kojom prilikom je u desnu   bočnu stranu kombija sa prednjim krajem udario teretni automobil (tegljač sa prikolicom) marke  "MAN", bjelovarskih registracijskih oznaka, sa kojim je upravljao 39-godišnji A.K. ,a koji se kretao desnom stranom kolnika iz  suprotnog smjera. Nakon udarca vozila su sletjela sa kolnika te je kombi lijevim bočnim dijelom udario u betonske stupove i žičanu ogradu kbr. 34.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede glave i rebara  zadobio je vozač kombi vozila  koji je u Općoj bolnici Bjelovar zadržan na daljnjem liječenju.   Nad vozačem kamiona upotrijebljen je alkometar kojim je utvrđena koncentracija alkohola od 0,56 g/kg, dok nad vozačem kombija nije upotrijebljen alkometar radi tjelesnih povreda, te su od istih izuzeti uzorci krvi radi analize na alkohol.

Slijedi  podnošenje općeg posebnog izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.


Stranica