U prometnoj nesreći u Končanici teško ozlijeđene dvije osobe

Slika /PU_BB/Promet/PROMETNA-KONČANICA.JPG
Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Jučer, 14. ožujka oko 19.20 sati, 69-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke Opel Zafira, austrijskih nacionalnih registarskih oznaka, kroz Končanicu u smjeru Donjeg Daruvara. 

Budući da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju ceste, vidljivosti i atmosferskim prilikama (mokar asfalt, sumrak, kiša), nije pravovremeno zaustavio vozilo kada to konkretni uvjeti zahtijevaju. Zbog takve vožnje, prednjim dijelom svog vozila je naletio bez kočenja na stražnji dio neregistrirane jednoosovinske prikolice, koja je bila priključena za traktor marke IMT, daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 32-godišnjak istom prometnom trakom i u istom smjeru.
Od siline udara došlo je do pucanja rude na prikolici, uslijed čega je prikolica odbačena na zelenu površinu, dok je traktor odbačen preko prilaznog mosta. Osobni automobil nakon udara je sletio u putni jarak, te je prednjim dijelom vozila udario u betonski prilazni most gdje se zaustavio.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a u ovoj prometnoj nesreći vozač traktora i putnik iz osobnog vozila su zadobili teške tjelesne ozlijede. Liječnička pomoć im je pružena u Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana.

Protiv 69-godišnjeg vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, dok protiv 32-godišnjeg vozača traktora slijedi izvješća o počinjenom prekršaju.

Pisane vijesti | Promet i vozila