Dovršeno kriminalističko istraživanje više imovinskih kaznenih djela

Slika /PU_BB/slike vijesti/lisice.jpg

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u pokušaju i kaznenih djela krađe protiv 26-godišnjaka podnesena kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu 

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom sa šireg bjelovarskog područja, zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela teških krađa provaljivanjem i tri kaznena djela krađe počinjenih na području grada Bjelovara, a koje je počinio tijekom ove i prošle godine.

Osnovano se sumnja da je 24. svibnja 2022. godine u noćnim satima, u Ždralovima na prostoru jednog gradilišta, iz rezervoara radnog stroja vlasništvo poduzeća iz Bjelovara, istočio oko 120 litara pogonskog goriva, a što je ponovio i u noći, 31. svibnja/01. lipnja 2022. godine. Tada je iz rezervoara buldožera istočio oko 115 litara pogonskog goriva.

Kako ukazuju saznanja iz kriminalističkog istraživanja u razdoblju od 12. do 16. kolovoza u Bjelovaru, u južnom dijelu grada, pokušao je nasilno otvoriti rezervoare parkiranih teretnih vozila u čemu nije uspio. U istom razdoblju u Trojstvenom Markovcu je iz teretnog vozila bjelovarskih registracijskih oznaka vlasništvo 44-godišnjaka, koji se nalazio parkiran u neograđenom dvorištu građevinskog zemljišta, iz rezervoara istočio oko 300 litara pogonskog goriva, a što je ponovno pokušao u večernjim satima 15. veljače ali nije uspio.

Šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi najmanje 850 eura.

Zbog sumnje u počinjenje svih ovih kaznenih djela teških krađa provaljivanjem i krađa protiv osumnjičenog 26-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon